Vakantiehuisje

In 1924 werd het vrijstaande monumentale één klas tellende zondagsschooltje gebouwd. Door de jaren heen kwamen hier jongens en meisjes bijeen om de bijbel te lezen en liederen te zingen. Ook bood het minischooltje ruimte om maatschappelijke onderwerpen en thema’s te bespreken die de jongeren bezig hielden. De laatste decennia liep de belangstelling hiervoor terug, waardoor in 1997 een einde kwam aan dit gebruik.

In 2009 is na een gezamenlijke renovatie van het Geldersch Landschap en Kasteelen en mijn ouders, het voormalig zondagsschooltje omgetoverd in een sfeervol, bijzonder vakantiehuisje.
Dit gebouwtje is eigendom van Geldersch Landschap en Kasteelen.

De indeling van het schooltje:

Een entree, die ook plaats biedt voor eventuele fietsen. Hier is ook de toegang naar de badkamer, met inloopdouche, toilet en wastafel.
Het uit één klaslokaal bestaande minischooltje is in tweeën gesplitst waarvan één deel slaapkamer met twee 1-persoonsbedden en een grote kledingkast.
Het andere deel is kamer en keuken ineen, met gasfornuis, magnetron, oventje (afbakbroodjes), koelkast, koffiezetapparaat, tv, radio en cv.
Het vakantiehuisje heeft een eigen parkeerplaats, tuinmeubilair en rondom terras.